Χρηματιστήριο ψυχών..

 

 




Έχω νεύρα, πολλά νεύρα. Θέλω να φωνάξω, κάτι να σπάσω, κάτι για να εκτονωθώ. Να πάω σε καμμιά ερημιά, να φωνάξω δυνατά για να ακούσουν τα αγρίμια πως είμαι εδώ. Αυτά που συμβαίνουν τελευταία, φίλοι μου, είναι πρωτοφανή.

Η σημερινή αγριότητα της ζωής μας είναι ανήκουστη. Ο ελληνικός λαός περνούσε ανέκαθεν μέσα από φωτιά και θάνατο. Εχθροί, πολλοί εχθροί γύρω γύρω. Αγκάθι στο μάτι του βάρβαρου η ελληνική ψυχή. Και όλο ο κλοιός έσφιγγε και το σκότος επιχειρούσε με τακτικές, μα πάντα η αγάπη για την πατρίδα και την ελευθερία έφερνε μια δίκαιη, όμορφη ανατολή.

Και σήμερα;;Έχουμε κάτι αντίστοιχο;;

Σήμερα κορυφώνεται η λυσσώδης επίθεση κατά της πατρίδας μας. Σήμερα τα ανθρώπινα αγρίμια, οι εραστές του σκότους και του θανάτου, εξαπολύουν την μεγάλη επίθεση εναντίον μας. Κυριολεκτικά μας σκοτώνουν με όλο πιο εφευρετικός τρόπους.  Η αρρωστημένη τους ύπαρξη σκέφτεται μέρα νύχτα την εξαφάνιση μας από προσώπου γης. Πουλημένες υπάρξεις στον μοχλό, σκελετοί του παρελθόντος, αποτρόπαιοι δήμιοι, πήραν εργολαβικά το έργο της κατάσβεσης της ελληνικής φλόγας.

Διακριτικά, παραπλανητικά, προσπαθούν να αλλοιώσουν την νόηση μας, που είναι γι’ αυτούς το μεγαλύτερο εμπόδιο για την πλήρη κυριαρχία τους. Για να γονατίσει ο Έλληνας, πρέπει να πάψει να σκέφτεται. Το ξέρουν καλά και επιχειρούν με παλιές και νέες μεθόδους. Το ξέρουν καλά διότι μέχρι σήμερα δεν δείξαμε την παραμικρή αντίδραση, αντίσταση στην λαίλαπα της φωτιάς και του θανάτου.

Μέχρι σήμερα που μας σημάδεψε η δολοφονία στα Τέμπη. Γιατί να έπρεπε , τόσοι άνθρωποι, τόσοι νέοι να οδηγηθούν σε εκτέλεση, για να ξυπνήσουμε επιτέλους;;Μόνον ο πόνος και το κλάμα μας ξεσηκώνει;; Δεν υπάρχουν ιδέες να μας διεγείρουν, να ταράξουν τον νουν, να βράσει το αίμα μας;;

Με όπλο την αγάπη για τον συνάνθρωπο, τον γείτονα, τον φίλο, έστω και με αφορμή (την αιτία άλλη φορά) το τραγικό γεγονός, ο λαός ξεσηκώθηκε και διαδήλωσε με μια γνησιότητα, μια κατάθεση ψυχής, μια υπόσχεση για το μέλλον.

Και η πολιτεία απάντησε ως συνήθως με επιτυχώς δοκιμασμένη μέθοδο, της εξαγοράς συνειδήσεων. Μετά τα πολλαπλά pass, κουπόνια, καλάθια κλπ., με μια παρόμοιου είδους εξευτελιστική παροχή, έριξε ένα δολωμένο αγκίστρι και πολλοί έτρεξαν και τσίμπησαν. Ζεστό χρήμα πάνω στο ζεστό αίμα, στο φρέσκο χώμα.

Πιο χαμηλότερα για την ανθρώπινη υπόσταση και συνείδηση δεν γίνεται. Πιο προσβλητική αποδοχή του μέτρου αυτού από γονείς θυμάτων θανατηφόρου σχεδίου, δεν ξαναείδαμε. Όταν η απώλεια ψυχών γίνεται συναλλαγή, παζάρεμα, τότε ο άνθρωπος σβήνει, εκμηδενίζεται.

Τα επιδόματα δοκιμάστηκαν και δυστυχώς απεδείχθη πως τα καλοδεχθήκαμε άνευ κρίσεως, με την λογική *αφού τα δίνουν, τα παίρνω*. Έτσι τους δώσαμε την δύναμη, το δικαίωμα να μας σκοτώνουν και αντί λογοδοσίας και τιμωρίας, να εμπορεύονται ψυχές με διατίμηση.
Ως ζωντανοί άνθρωποι πρέπει να αντισταθούμε και να πάρουμε πίσω την δύναμη μας.
Ελληνική ψυχή, μην πέφτεις σε λήθαργο: Πολέμα!!

Χρήστος Κράγιας

ΠΗΓΗ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετεκλογικό σοκ: Αυξάνεται η φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών

Από Στρατοδικείο θα περάσουν οι ένστολοι που διέρρευσαν φωτογραφίες με τα ελικόπτερα βουτηγμένα στα νερά

Η Ελλάδα αποτελεί αρνητικό πρωταθλητή σε ολόκληρη την Ε.Ε. στους μισθούς και στην αγοραστική δύναμη των εργαζομένων