Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλλού τα ανθρώπινα δικαιώματα και αλλού η Λογική…

 

«Άνευ λογικής» η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο Φόλκερ Τουρκ σε ομιλία του στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Ο ύπατος αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προειδοποίησε πως «μεγάλο μέρος της προόδου που σημειώθηκε σε διάστημα δεκαετιών ανακόπτεται ή ακόμα και αντιστρέφεται σε κάποια πράγματα...» Ο ίδιος ζήτησε από τις χώρες να εργαστούν για να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να δημιουργήσουν μια «νέα παγκόσμια συναίνεση στα ανθρώπινα δικαιώματα».Και τώρα που προειδοποίησε ο Φόλκερ θα αλλάξουν όλα ως δια μαγείας …!

Μήπως αναφέρεται σε άλλον πλανήτη ο «κύριος» Φόλκερ μιλώντας για πρόοδο που σημειώθηκε σε διάστημα δεκαετιών;

Μήπως θεωρεί υπεύθυνο για αυτή την πρόοδο το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών;

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι ένα από τα έξι βασικά όργανα του ΟΗΕ, με αποστολή τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας. Επίσης, βάσει του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ όλα τα μέλη του οργανισμού συμφωνούν να εκτελούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, συνεπώς οι αποφάσεις του είναι δεσμευτικές και εκτελεστές απ΄ όλα τα μέλη του ΟΗΕ.

Μια από τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου είναι να ερευνά κάθε διαφορά ή κατάσταση που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένοπλη σύγκρουση δύο ή περισσοτέρων μελών του ΟΗΕ.

Αν δούμε τώρα κάποια από τα ιδρυτικά μέλη του ΟΗΕ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιράκ, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Συρία, Τουρκία, Ουκρανία, Ιράν, θα διαπιστώσουμε ότι όλες αυτές οι χώρες έχουν εμπλακεί σε πολεμική σύρραξη τα τελευταία 20 χρόνια, τρεις εκ των οποίων αποτελούν τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.



Τι σημαίνει μόνιμο μέλος? Σημαίνει ότι για κάθε απόφαση θα πρέπει να περιλαμβάνονται οι ψήφοι των πέντε μονίμων μελών. Αυτός ο κανόνας λέγεται Ομοφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων.

Όταν όμως μία από τις Μεγάλες Δυνάμεις διαφωνήσει, η διαφωνία αυτή χαρακτηρίζεται ως "άσκηση βέτο".

Πως λοιπόν θα εκτελέσει την αρμοδιότητα του ένα μέλος του συμβουλίου για την διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας όταν ότι ώρα θελήσει μπορεί να ασκήσει βέτο;

Πόσο οξύμωρο;

Ποιος ο λόγος ύπαρξης του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας όταν οι Μεγάλες Δυνάμεις μπορούν να δρουν κατά το δοκούν;

Ποια ανθρώπινα δικαιώματα προστατεύουν;

Βγαίνουν και μιλάνε για Λογική οι μαριονέτες του ΟΗΕ ενώ οι ίδιοι έχουν κατασκευάσει το αίτιο με τους μηχανισμούς τους και την υποτιθέμενη έλλειψη διαχείρισης. Έχουν γεμίσει τον πλανήτη με θάνατο και κάνουν υποδείξεις με τον μανδύα του ανθρωπιστή.

Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπουμε κάθε φορά να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια και να μη βλέπουμε ποια πραγματικά είναι η πηγή του άδικου που βιώνουμε όλοι σήμερα;

Όλες αυτές οι τεχνικές κατασκευάστηκαν για να κρατούν τον άνθρωπο σε διαρκή πόνο και φόβο ώστε να τον κρατάνε μακριά από την αφθονία του.

Όταν ο άνθρωπος αντιληφθεί ότι όλα είναι άφθονα γύρω του και μέσα του, θα αρχίσει να ζητά πίσω τα δίκαια και τα δικά του, όλον τον πλούτο που του έχουν κλέψει.

Όλοι αυτοί οι μηχανισμοί που καταπάτησαν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα θα πάψουν να υπάρχουν σαν μην υπήρχαν ποτέ.

Αυτή η ημέρα είναι κοντά όσο ποτέ άλλοτε και με την δική σου συμμετοχή θα έρθει γρηγορότερα. Δήλωσε Ενδιαφέρον
Επιμέλεια Σύνταξη:Τράνακας Απόστολος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετεκλογικό σοκ: Αυξάνεται η φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών

Από Στρατοδικείο θα περάσουν οι ένστολοι που διέρρευσαν φωτογραφίες με τα ελικόπτερα βουτηγμένα στα νερά

Η Ελλάδα αποτελεί αρνητικό πρωταθλητή σε ολόκληρη την Ε.Ε. στους μισθούς και στην αγοραστική δύναμη των εργαζομένων